Tyresökören

Tyresökören är en fristående förening som grundades 1975 - är vi kanske Tyresös äldsta verksamma förening? Kören består av kvinnor och män i alla åldrar - och vi sjunger en väldigt blandad repertoar. Vår körledare är anställd av kören, och styrelsen tillsammans med körens övriga medlemmar arbetar med vår verksamhet.

Ett vanligt körår har vi 2-3 olika projekt som avslutas med konserter inom eller utanför Tyresö. Vi repeterar varje vecka och har jullov och sommarlov. Ibland reser vi till körarrangemang i andra länder. I oktober 2016 var vi på ett vänortsjubileum i Savigny-le-Temple utanför Paris. Vi brukar också ha två framföranden på valborgsmässoafton, ett vid Ahlstorp och ett i Granängsringen. Då bjuder vi Tyresöborna på vårsånger vid elden. 

Varje termin har vi en körhelg och en körfest. Körhelgerna kan vara i internatform eller i Tyresö. Ibland får vi möjlighet att sjunga på företag - det gör vi gärna!

Vi tar förstås gärna emot nya medlemmar, framför allt i bas- och tenorstämmaorna. Antagningsprocessen är enkel: Du kommer på våra öppna repetitioner och innan du blir medlem så får du göra en uppsjungning tillsammans med vår körledare. Medlemsavgiften är för närvarande 1750 kr per termin, och då ingår inte resor. Ibland betalar vi också lite extra för noter.

Vi repeterar varje måndagkväll i Kulturskolans lokal Tonfallet, Pluggvägen 6A (invid Nyboda skola), mellan 19.15 och 21.30.Vill du veta mer - kontakta oss! 

Har du frågor - kontakta oss gärna via kontaktsidan!

"Om jag inte sjunger varje vecka så är jag halv"

Körmedlem

I Savigny-le-Temple (utanför Paris) oktober 2014

På scen i Calella, Spanien, 2013

Från Bellman på slottet 2009

Amate mi ben mio från showen Körigt värre 2005

Elisabeths avskedssång från showen Körigt värre år 2005

Änglar från showen Julpudding 2003

Julkväll på Hawaii från showen Julpudding 2003